Pita med sprøde falafler og krydrede søde kartofler

Smager himmelsk!

1/2 agurk i tern

1 bundt mynte (groft hakket)

8 små skalotteløg (finthakket)

1 romainesalat (3-4 blade fintsnittet – resten delt i mindrette stykker)

1 bakke søde kartofler (skuret og skåret i tern a ca.2×2 cm)

2 tsk kanel

1 bæger yoghurt naturel 0.4 %

1-2 fed hvidløg (fintrevet)

1 bæger falafelfars

1/2 bundt persille (finthakket)

1/2 pakker fuldkornspitabrød

olie (olivenolie og solsikke- eller vindruekerneolie til stegning, salt og sort peber.

Agurk, mynte, løg og finthakket romainesalat sættes i skåle og stykkerne af romainesalaten i en skål for sig.

Steg de søde kartofler til de er gyldne og sprøde (8-10 min.). Krydr med salt og kanel og steg videre 1-2 min.

Yoghurten smages til med hvidløg, salt og peber.

Vend stykkerne af romainesalaten med halvdelen af den hvidløgs-yoghurtdressingen – gem resten af dressingen til servering.

Lille kasserolle eller støbejernsgryde sættes over med smagsneutral olie i, som dækker ca.5 cm op ad grydens kant.

Falafelfars og finthakket persille vendes sammen og form falafler med form som aflange ‘æg’ af farsen.

Friter falaflerne i den varme olie til de er sprøde (4-5 min.)

Varm pitabrødene 3-4 min.

Servering:

Fyld de varme pitabrød med fintsnittet salat, falafler, yoghurtdressing, agurk, mynte og skalotteløg. Spis krydrede søde kartofler og salat til.

Bon Appetit 🙏🏻