Hvad gør en gåtur ved én….

Der emmer af ro ved Holte Roklub ved Furesøen. Alt er helt stille og tankerne får frit spil🙏🏻
Jeg trækker den friske luft helt ned i lungerne og kan dufte at foråret er på vej, – selv om DMI varsler mere vinter og kulde i næste uge.

PSYKEN
Forskning peger på, at gåture er guf for psyken og ligefrem kan beskytte mod depression. Hjernens kemi ændrer sig nemlig, når du går, så du bliver gladere og bedre rustet til hverdagens udfordringer. Lyset og den friske luft har også vist sig at kunne trække mundvigene opad: Folk, der går flere gange om ugen, er bare gladere end alle andre.

VÆGTEN
Du kan tabe dig ved at gå. Kroppen forbrænder primært fedt på grund af det lave tempo, så det bliver dellerne og ikke kulhydratdepoterne, gåturene tærer på. Det giver dig en kæmpe slankefordel, for du slipper for at blive overvældet af sult og gå amok i køleskabet, når du kommer hjem. Sulten bliver nemlig ikke trigget nær så hårdt af angrebet på fedtdepoterne, som når det er de sparsomme kulhydratdepoter, der leverer energien. Dit blodsukker forbliver stabilt, og du risikerer ikke at ødelægge det hele i en sukkerrus.

Kilde: Aktivtraining.dk