Motivation🥕🥕

Nøøøøøj, hvor er det svært lige nu….. at komme ud af døren og træne…..

I gĂĄr (og forleden dag) tittede solen frem og vi fik følelsen af forĂĄr. I dag er der sĂĄ kommet sne! Det er som at gĂĄ 2 skridt frem og 1 tilbage – HELE TIDEN.

Vi vil ha’ forĂĄr og varme NU👊🏻

Motivation:

Den indre motivation kommer fra tre menneskelige behov.

Det er nok de fleste – hvis ikke alle – der nogen gange føler, at det er svært at komme ud at træne.

Det er koldt, vådt og mørkt. Sofaen føles SÅ varm – og Netflix er så tiltalende. Du har nok prøvet det med ikke at føle dig motiveret. At træningen er det sidste du har lyst til lige der.

Der er en indre og en ydre motivation
Den motivation, du (ifølge forskere i idrætspsykologi) skal træne – kaldes den indre motivation. Den indre motivation er bestemt af den glæde du føler – når du dyrker din sport. Altså det din sport giver dig imens du dyrker den.

Det kunne f.eks. være glæden ved en spurt, et interval eller følelsen af at være let i en bevægelse, eller at føle sig stærk. Altså alt det du elsker ved din sport – som du oplever imens du dyrker den.

Det er den INDRE motivation, og det er det, der får os til at ville gøre aktiviteten igen og igen. Vi er afhængige af den indre motivation for at føle en lyst og glæde ved en aktivitet.

Den YDRE motivation er sĂĄdan set alt andet. Anerkendelse, penge, resultater og sĂĄ videre (den er ikke interessant i denne sportslige sammenhæng (kun resultaterne 😉😉)

Vedr. den INDRE motivation:

Hvis du skal styrke eller bevare den indre motivation, så er der specielt tre områder, der er afgørende (Det viser en stor mængde forskning inden for idrætspsykologi).

2 motivationsforskere påstår (som nu er påvist i et utal af videnskabelige studier i idrætspsykologi), at alle mennesker har tre basale psykologiske behov.

Et behov for at føle sig kompetent
Et behov for at have medbestemmelse
Et behov for gode sociale relationer

Desto mere de tre basale behov bliver tilfredsstillet, desto mere vil vores motivation komme indefra.

Bedste statement ever:

JUST DO IT!

Lad være med at tænke for meget over det. Hop i træningstøjet lige når du kommer hjem fra arbejde, så er det nemmere at komme af sted, når det er.  Woody Allen har engang sagt, at „Showing up is 80 percent of life”. Når du først står nede på gaden i løbeskoene eller er ude på ruten, kan du altid beslutte dig for, hvor langt du er i humør til at løbe.

Aftal med en veninde eller din træningsmakker, at du altid sender en sms eller et billede efter træning. Det øger lysten til at komme af sted, så du har en god nyhed at skrive om bagefter.

Vær positiv, når du tænker på træning. Tænk: „Juhuu, hvor bliver det godt” i stedet for at tænke på, hvor hårdt det bliver. Det lyder som en bagatel, men er et virkelig effektivt psykologisk trick

JUST DO IT 💪🏻💪🏻